Designer    Case Study 04 Jul 2017

A further look – Intervention Architecture’s kitchen project cleverly connected the kitchen and garden

Beyond the immediate kitchen considerations, Anna Parker and her team at Intervention Architecture also noticed
 that the property’s current layout and orientation completely underplayed
 the potential views of the garden. In planning, the Intervention Architecture team decided to reorient the windows and kitchen area, to prioritise the mature garden. Full length double-glazed bi-folding doors – which dominate nearly the entire width of
the far wall of the kitchen – allow a mass influx of natural light and provide beautiful views of the garden. The doors literally ‘open up’ the possibilities of the new kitchen design, as, in summer, the kitchen space can directly connect with the garden, making both spaces appear larger while enhancing the possible uses of the space for the homeowners. The selection of arched panels
and a black lacquered aluminium
 finish create a look that walks the line between traditional and contemporary – paying homage to the property’s rich history with the curved shapes, while the contemporary black finish assimilates with the modern interior – creating a scheme which cohesively blends the two eras.

Intervention Architecture |