Utopia    Case Study 12 Jun 2017

deVOL’s Coach House blends star-studded LA sophistication with natural beauty of the English countryside

Sunshine was in mind when designing this Coach House kitchen project by deVOL, with large south-facing windows, plenty of glass elements and wooden touches make for a warm, welcoming and yet simple scheme. Two edges of the kitchen are bordered by stylish in-frame cabinetry to provide plentiful storage space, ensuring the kitchen is practically suited to the family residents.

The lower cupboards are finished in a pale Damask hue, while strikingly contrasting against them, the island is finished in a deep Pantry Blue – this appears almost black and so stylishly monochromatic, but with the more vibrant blue running through its palette, it’s a contemporary take on a pure black statement piece. deVOL decided on keeping the upper walls as free space; with a minimal singular shelf working as a separate focal point for the space. The uncluttered ‘free-zone’ of white wall enhances the effect of the tall ceilings, while the twin skylights equally enhance the angular shape of the roof – reflecting the property’s traditional heritage – as surprisingly this kitchen resides within the walls of a large Victorian family home in the countryside of Hertfordshire. Its true location completely differs from the LA beach location it seems visually suited to; the strikingly cool, clean scheme makes effective use of natural materials and textures: the room is accented by pale parquet flooring with a limed finish while its stone-look worktop lifts the central island and integrates it into the serene surroundings.

A practical, durable and stylish black AGA, brass door knobs and industrial styled pendants lights tastefully finish the scheme.

deVOL | devolkitchens.co.uk