Designer    Case Study 17 Nov 2017

Continued: Feix & Merlin Architects convert warehouse into striking London apartment

DESIGNER: In terms of the interior design, what was the idea behind it?

FEIX: We were keen to open up and rationalise the space and bring more light into the ground floor spaces to give the apartment more of an open plan warehouse feel, more in tune with the building’s origins. The steel framed balustrades and shower room elevations echo this and the choice of concrete as the main material in the kitchen follows the same principle.

DESIGNER: Can you tell us about the colour scheme?

FEIX: The client was keen to keep
the colour scheme relatively muted, with a focus on black, white and concrete in order to make the touch
of colour in the kitchen stand out. The splashback in the kitchen set the tone for the small appliances which were chosen by the client to match in colour. The art in the house is also quite colourful and vibrant, so a relatively calm background was needed.

DESIGNER: Which aspects within the design do you feel work especially well?

FEIX: We are particularly happy with the way we transformed the space by removing part of the slab, adding the void over the kitchen. Very happy as well with the client trusting us that this really rather bold move will pay off. And pay off it did.


Feix & Merlin Architects |
Published in Designer Kitchen & Bathroom Magazine